روحانی ادامه داد: گروهکهای تروریستی و افراطی معضلات زیادی را برای کشورهای منطقه ایجاد کردهاند و برای ساماندهی به این کشور، نیاز به همکاری همه جانبه وجود دارد که در این اجلاس به آن تاکید شد. همچنین رئیسجمهور پاکستان نیز تاکید کرد که کشورش تمام تلاش خود را برای رهایی مرزبانان ایرانی انجام خواهد داد. ضمن آنکه پاکستان برای تقویت مرزها و مبارزه با تروریسم نیز برنامههایی را دارد.
وی افزود: مقرر شد این اجلاس چهار جانبه در حاشیه اجلاس سران سازمان همکاریهای شانگهای در روز دوشنبه به منظور بررسی دستاوردهای اجلاس افغانستان و همچنین موضوعات منطقهای در سال جاری تشکیل جلسه دهد. همچنین اجلاس بعدی سه کشور فارسی زبان نیز در سال 2015 به میزبانی تاجیکستان برگزار خواهد شد.
رئیسجمهور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به همگامی کشورهای منطقه با کشور ایران برای برقراری اعتدال، خاطر نشان کرد: آنچه که در این سفر قابل توجه بود، تاکید همه کشورها در مبارزه با افراطیگری و اعتدال بود و این کشورها هم صدا با ملت ایران دریافته بود که تنها راه پیشرفت و رسیدن به اهداف، اعتدال خواهد بود.
روحانی ادامه داد: بخش دیگری از این سفر را دیدارهای دوجانبه بین ایران و کشورهای حاضر در اجلاس جشن نوروز تشکیل میداد که در دیدار هیات جمهوری اسلامی ایران با رئیسجمهور افغانستان و مسؤلین این کشور، بر تدوین قرارداد جامع استراتژیک بین جمهوری اسلامی ایران و افغانستان تاکید شد که مفاد این قرارداد نیز تدوین و تنظیم شده است و افغانستان تاکید داشت که امیدواریم هر چه سریعتر متن پایانی آن به امضای طرفین برسد.
وی گفت: همچنین در مورد رودخانههای مرزی و تالابها از جمله تالاب هامون صحبتهایی انجام شد و جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد که باید تالاب هامون به شکل قبلی خود بازگردد و مقرر شد در این چارچوب هفته آینده هیاتی از افغانستان به منظور صحبت در حوزه آب، به ایران سفر کند؛ ضمن آنکه موضوع مواد مخدر نیز موضوع دیگری بود که لزوم رسیدگی به وضع نامناسب آن مورد تاکید سران دو کشور قرار گرفت و از سوی جمهوری اسلامی ایران برنامهای برای جلوگیری از ادامه کشت خشخاش در کشور افغانستان تدوین و اجرایی شود. چرا که شاهدیم معضل مواد مخدر که تنها نفع آن برای دلالان است، چه مشکلاتی را برای کشورهای منطقه ایجاد کرده است.
رئیسجمهور در پایان با اشاره به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری افغانستان در روزهای آینده، گفت: آنچه که در این سفر جلب توجه میکرد، جوش و خروش افغانستان برای برگزاری انتخابات بود و شوری که در میان مردم این کشور وجود داشت، نشان از این بود که دموکراسی در این کشور در حال شکلگیری است و برای افغانستان نیز برگزاری این اجلاس در آستانه انتخابات از اهمیت بالایی برخوردار بود. در مجموع با توجه به زمان کوتاه، این سفر، سفر خوب و تاثیرگذاری بود.
دشمن عقل
امام علی علیه السلام :
اَلْهَوى عَدُوُّ الْعَقْلِ؛
هواى نفس، دشمن خرد است.
شرح غرر: ج1، ص68